| Harcsapaprikás házi tarhonyával receptHalas ételek Hozzávalók: 700 g harcsafilé 80 g vöröshagyma 70 g zsír 100 g zöldpaprika 100 g paradicsom 2 dl tejföl 20 g liszt 10 g fűszerpaprika 1 csomag kapor só, fokhagyma, köménymag Elkészítés: A harcsafilét megfelelően daraboljuk, szeletre, kockára, sózzuk, majd a felforrósított zsírban mindkét oldalán elősütjük, aztán a zsírból kivéve félretesszük. A hagymát finomra, a paprikát, paradicsomot apró kockára vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A zsírban a hagymát megfuttatjuk és elkészítjük a pörköltalapot, majd a halat beletesszük. Pár percnyi forralás után a tejfölből és lisztből készült habarással behabarjuk, átforraljuk és utána ízesítjük. Vigyázzunk, ne kevergessük, csak rázogatással mozgassuk, mert a szeletek összetörnek. Forrón tálaljuk, köretként házi tarhonyát, galuskát, túrós csuszát, vagy bármilyen tésztaköretet adhatunk. Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: Kiss Ildikó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |