| Hamis túrós-barackos linzertorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 20 dkg liszt 12,5 dkg margarin 10 dkg porcukor 2 tojás sárgája 0,5 cs sütőpor 0,5 citrom leve és reszelt héja csipet só Krém: 2,5 dl tej 3 ek cukor 1 cs vaníliás pudingpor 2 tojás fehérje 1 kis dobozos barackos joghurt vagy natúr joghurt vagy tejföl 1 kk vanília aroma 0,5 citrom reszelt héja Elkészítés: A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral, porcukorral és sóval, majd gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk benne a kis kockákra vágott hideg margarint, majd hozzáadva a sárgákat, citrom héját és a levét lágy tésztát gyúrunk. Becsomagolva hideg helyre tesszük. A forma alját és oldalát sütőpapírral borítjuk. A tészta 3/4-ed részét a forma aljába nyomkodjuk a kezünkkel egyenletesen. A maradék tésztából készül a rács a süti tetejére. A krémhez a fehérjéket kemény habbá verjük. A tejben elkeverjük a pudingport, aromát, cukrot és a citrom héját, majd a joghurtot és sűrű krémet főzünk belőle. Még forrón beleforgatjuk óvatosan a kemény habot, ami szinte azonnal megfő. A tölteléket a formába öntjük, elsimítjuk és a megmaradt tésztából hengereket formázunk és a töltelék tetejére tesszük. A forró sütőbe toljuk és 30-35 perc alatt készre sütjük. Félidőben borítsuk le sütőpapírral, hogy ne égjen meg. Amint kivettük a sütőből a töltelék még rezeghet kicsit, de ahogy kihűl gyönyörűen össze fog állni. 10 percnyi pihentetés után levesszük a tortakarimát és a rácsokba lekvárt kanalazunk. Tanácsok: egy 22 cm-es tortaformához: A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |