| Hamis marcipán 3. receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 kg cukor 1.5 dl tej 10 dkg darált mandula 30 dkg rétesliszt 20 dkg vaj 1/3 vagy 1/2 fiola mandula aroma Elkészítés: A tejet a cukorral felforraljuk. Közben a mandulát pár percig forró vízben tartani,leszűrni,ezután könnyen kibújtathatjuk a héjából.Így zöld színű lesz a massza. Ha héjjal együtt marad, akkor drapp színe lesz. Ezután ledaráljuk a mandulát,majd elkeverjük a liszttel.Ezt a keveréket a forralt tejjel leöntjük, pár percig együtt forraljuk még. Levesszük a tűzről,hozzáadjuk a vajat,s izlés szerint az aromát. Egy tálcát alufóliával bélelünk,kikenjük vajjal,beleöntjük a masszát,megdermesztjük. Kiborítjuk,lehúzzuk a fóliát,s szeletelhetjük. Formázni is lehet. A receptet beküldte: KANÁRI Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |