| Halloumi salata (a receptet izraeli oldalrol forditottam) receptSaláták, öntetek Hozzávalók: salata levelek csikozva, baby salata, zold uborka , cherry paradicsom, egy sargarepa , 7-8 gomba , 200 g halloumi sajt( vagy amennyi tetszik), fenyomag, szezammag Elkészítés: 1. a zoldsegeket felszeleteljuk, sargarepat gyufaszal nagysaguakra vagjuk, a gombat megfuttatjuk olivaolaj - vaj kevereken, ebben a serpenyoben enyhen megpiritjuk a fenyomagokat es a szezammagot. Amikor mar minden kesz, a sajtot kockara vagjuk es megpiritjuk ezt is es mindjart meglocsoljuk Teriyaki szosszal, jol osszekeverjuk es raontjuk a salatara, megszorjuk a piritott magokkal, meglocsoljuk egy keves citrommal es kiegeszitettuk ezt a salatat egy kis piritos bagettel, amit megkentunk fokhagymas vajjal.......nyami-nyami!! Tanácsok: Teriyaki szosz receptje: fel p cukor karamellizalva, ehhez hozzaontunk 1 p szojaszoszt, 1p vizet, beledobunk 6 gerezd fokhagymat, 3 ek gyombert, 20 percig fozzuk. Hutoben, kis uvegben tarolhatjuk a maradekot, sokaig elall. Halom heberul alom, hat ez a salata lehet halomi (egy kis kiejtes csalassal) ....mint egy alom, olyan csodas!! A receptet beküldte: kumameya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |