| Halászlé, ahogy én tanultam receptHalas ételek Hozzávalók: hal, hagyma, fokhagyma, halászlé kocka, paprika, paradicsom, pirospaprika, pár csepp citrom. Elkészítés: Minden kg halhoz 20 dkg hagymát számolva, 2 fej fokhagymával, paprikával paradicsommal halászlé kockával alaplevet készítek. Puhára főzöm, majd passzírozom, én nem teszem bele a fejet, farkat, mert akkor nem lehet használni a botmixert, ami pedig jelentősen megkönnyíti a feladatot. Halat előzőleg besózom, majd a passzírozott alaplevet a hallal erős lángon 30 percig főzöm, a összefőzés kezdetekor teszem bele a kb. 4-5 liternyi mennyiséghez a 6-8 teáskanálnyi pirospaprikát, 1-2 csepp citromlevet, mert akkor nem fő szét a hal. Tanácsok: Tuti recept, és általában dicsérni szokták, még az is akitől tanultam.. :) Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Marott Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |