| Kukorica puffancs receptKöretek Hozzávalók: 1 db kukoricakonzerv 5 ek. finomliszt 2 db tojás 2 dl tej 1 fej vöröshagyma 1 ek. étolaj 1 tk. sütőpor ételízesítő só őrölt fekete bors étolaj a sütéshez Elkészítés: A hagymát az olajon megpárolom, majd botmixerrel pépesítem. A egész tojásokból a tejjel és a liszttel finom, sűrű palacsinta tésztát készítek. Hozzáadom a kukoricát, sütőport, egy kevés ételízesítőt és a hagymát, kevéske borsot adok hozzá, ha szükséges sót (vigyázzunk, mert az ételízesítő sós). Jól összekeverem. Az olajat felforrósítom és a masszát olajos kanál segítségével beleszaggatom. Szűrőlapát segítségével megfordítom, mindkét oldalát pirosra sütöm. Papírral kibélelt tányérra szedem és bármilyen húsos ételhez köretnek tálalom. Tanácsok: A vöröshagyma nagyon passzol hozzá, remekül illik a kukorica édes ízéhez. Gyors, egyszerű és finom! A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |