| Hagymás pácolt hal /Ruszli/ receptHalas ételek Hozzávalók: 2 kg apróhal /garda, keszeg/ 1.5 kg vöröshagyma 3-5 babérlevél 1 kk öröltbors 1 kk mustármag só KK cukor Elkészítés: A halakat megpucoljuk, kibelezzük,majd többszöri vizben alaposan megmossuk.Lecsurgassuk és lehetőleg műanyag vagy üvegedénybe rakjuk,ami jól zárható, soronként erőssen sózzuk,és a hűtőbe tesszük 4-5 napig ha arra járunk meg-meg rázogatjuk. A megtisztitott vöröshagymát szép vékony karikákra vagdossuk, és kissé megsózva 3 órát pihentejük. Ezután ecetes levet készitünk sóra vigyázzunk! füszerezzük és a levet felforraljuk kb 5 percig. A halat le csepegtetjük és felvátva üvegbe rakjuk a hagymával együtt. A levet kihűtve öntjük a halas hagymára, az üveget lecsavaruzzuk és a hűtőbe tsszük. Állni hagyjuk és kéthét érlelés mulva lehet fogysztani. Sokáig tárolható. A receptet beküldte: gevi1931 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |