Tutireceptek.hu fejléc

Hagymás pácolt hal /Ruszli/ recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
2 kg apróhal /garda, keszeg/
1.5 kg vöröshagyma
3-5 babérlevél
1 kk öröltbors
1 kk mustármag

KK cukor

Elkészítés:
A halakat megpucoljuk, kibelezzük,majd többszöri vizben alaposan megmossuk.Lecsurgassuk és lehetőleg műanyag vagy üvegedénybe rakjuk,ami jól zárható, soronként erőssen sózzuk,és a hűtőbe tesszük 4-5 napig ha arra járunk meg-meg rázogatjuk.

A megtisztitott vöröshagymát szép vékony karikákra vagdossuk, és kissé megsózva 3 órát pihentejük. Ezután ecetes levet készitünk sóra vigyázzunk! füszerezzük és a levet felforraljuk kb 5 percig. A halat le csepegtetjük és felvátva
üvegbe rakjuk a hagymával együtt. A levet kihűtve öntjük a halas hagymára, az üveget lecsavaruzzuk és a hűtőbe tsszük. Állni hagyjuk és kéthét érlelés mulva lehet fogysztani. Sokáig tárolható.


A receptet beküldte: gevi1931


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Medvehagymás túrógombóc » Fokhagymás karaj » Fokhagymás tészta » Faddi fokhagymás csuka
» Hagymás zsíroskenyér » Finom hagymás pogácsa » Medvehagymás falatkák » Zsidó hagymás tojás
» Fetás-lilahagymás lepény » Fokhagymás ponty » Fokhagymás krumplileves » Hagymás-burgonyás csipetke
» Medvehagymás burgonya » Fokhagymás tejfölös tészta » Sonkás-medvehagymás tészta » Póréhagymás virslisaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.