| Hagymás cigánypecsenye krumplival... receptLevesek Hozzávalók: 1 kg tarja vagy karaj 50 dkg füstölt kenyérszalonna 10-15 gerezd fokhagyma 1 kg vöröshagyma (nem sok, összeesik!) só bors fűszerpaprika olaj Elkészítés: A szalonnát felszeletelem, a szeleteket bevagdosom, egy mélyebb (nem műanyag!) edényben mikróban a zsírját (kétszerre) 4-5 perc alatt kisütöm. A zsír egy részét beleteszem egy nagyobb lábasba, és a karikára vágott hagymát félig megsütöm, majd egy tepsiben egyenletesen elrendezem. Közben a felszeletelt kiklopfolt húsokat sózom, borsozom, és a maradék szalonnazsírban egy serpenyőben félig megsütöm, melyeket utána a hagymára pakolok. A fokhagymagerezdeket összepréselem, egy kis tálkában kevés olajat ráöntve minden hússzeletet megkenek, majd a szalonnákat is a húsokra pakolom, és az egészet 180 fokra előmelegített (légkeveréses) sütőben kb. 20 perc alatt készre sütöm, majd a sütőből kiemelve a húsok tetejét fűszerpaprikával megszóróm. Sült- vagy pürésített krumplival tálalom. Tanácsok: Plusz ötlet: a húst előzőleg be lehet pácolni is pl. fokhagymás, boros, rozmaringos, majorannás olajba. A krumplipürémet nagyon dicséri a család: margarint, tejet/tejszínt, szerecsendiót és őrölt fehérborsot teszek (ízlés szerint) a sós vízben kifőzött, összenyomott krumplihoz. Elkészítési idő: 70 perc A receptet beküldte: Mildi66 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |