| Hagymalekvárral készített májpástétom receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj 1 kisebb fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 kávéskanál őrölt bors 1 kávéskanál kakukkfű 10 dkg vaj 6 fej lilahagyma 3 evőkanál olaj 2 dl vörösbor 1 kávéskanál kakukkfű só bors Elkészítés: Elkészítés: Durvára vágom a vörös- és fokhagymát, majd olívaolajon, valamint egy szeletke vajon megpirítom. Hozzáadom a megtisztított csirkemájat, fűszerezem borssal, kakukkfűvel, és 3-4 percig néha megkeverve pirítom. A csirkemájat kb. 15 perc alatt lefedve készre párolom. Ezután még fedő nélkül 1-2 percig pirítom, végül megsózom. Botmixerrel krémesítem, közben a maradék vajat is hozzákeverem. A hagymalekvárhoz a hagymát közepesen apró darabokra vágjuk, és olajon elkezdjük pirítani. Amikor megpuhult, ráöntjük a mézet, a 2 dl vörösbort, ízesítjük, és addig forraljuk, amíg lekvár állagú lesz. Hidegen tálaljuk pástétomok, sült húsok mellé. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |