Tutireceptek.hu fejléc

Hagymalekvárral készített májpástétom recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
1 kisebb fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál őrölt bors
1 kávéskanál kakukkfű
10 dkg vaj
6 fej lilahagyma
3 evőkanál olaj
2 dl vörösbor
1 kávéskanál kakukkfű

bors

Elkészítés:
Elkészítés:

Durvára vágom a vörös- és fokhagymát, majd olívaolajon, valamint egy szeletke vajon megpirítom. Hozzáadom a megtisztított csirkemájat, fűszerezem borssal, kakukkfűvel, és 3-4 percig néha megkeverve pirítom. A csirkemájat kb. 15 perc alatt lefedve készre párolom. Ezután még fedő nélkül 1-2 percig pirítom, végül megsózom. Botmixerrel krémesítem, közben a maradék vajat is hozzákeverem.

A hagymalekvárhoz a hagymát közepesen apró darabokra vágjuk, és olajon elkezdjük pirítani. Amikor megpuhult, ráöntjük a mézet, a 2 dl vörösbort, ízesítjük, és addig forraljuk, amíg lekvár állagú lesz. Hidegen tálaljuk pástétomok, sült húsok mellé.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Romai talban keszitett.. » Fűszeres májpástétom » Házilag készített majonéz » Májpástétom házilag
» Májpástétom » Gyergyói májpástétom » Májpástétom Maris módra » Csirkemájpástétom
» Gyors májpástétom » Vad-májpástétom » Habos libamájpástétom » Patisszonpástétom
» Burgonyás pecsenyekrém » Melegszendvics finoman » Sonkás sajtos bundáskenyér » Tavaszi túró


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.