| .Mandulás sütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: •5 evőkanál vagy 75 gramm margarin •másfél evőkanál vagy 18 gramm cukor •1 evőkanál vagy 15 milliliter tojásfehérje •negyed kávéskanál vagy 1,25 milliliter mandulakivonat •1 kis tálnyi liszt •nyolcad kávéskanál vagy 0,6 milliliter szódabikarbóna •1 csipet tisztított borkő •32 szem mandula Elkészítés: 1. Egy közepes méretű tálban keverd össze a margarint és a cukrot, amíg egyenletes állagú nem lesz, majd keverd hozzá a tojásfehérjét és a mandulakivonatot. 2. Kevergetés közben fokozatosan add hozzá a lisztet, a szódabikarbónát és a tisztított borkövet. 3. A masszából gyúrj 1,25 centis gömböket, helyezd őket a sütőlapra egymástól legalább 5 centi távolságra, majd egy belisztezett üveg- vagy falappal lapítsd szét őket. Díszítsd a süteményt egy-egy szem mandulával. 4. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. 5. Süsd a tésztát 8-10 percig, amíg enyhén barna lesz a felülete. 6. A sütőből kivéve 3 percig hagyd állni a süteményt, majd rakja át egy tálba hűlni. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |