| Cseresznyés linzer receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 citrom 4 dkg pisztácia 3,5 dkg mogyoró 25 dkg liszt 12,5 dkg margarin 10 dkg porcukor A tetejére 20 szem cseresznyebefőtt málnadzsem Elkészítés: A citrom héját finomra reszeljük. A pisztáciát és a mogyorót megdaráljuk. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd állandóan kevergetve hozzáadjuk a lisztet, a citromhéjat, a pisztáciát és a mogyorót. A tésztát 3 cm vastagra nyújtjuk, folpackba csomagoljuk, és 3 órára hűtőbe tesszük. Kis köröket vágunk ki belőle, kivajazott teflontepsiben aranyszínűre sütjük, majd grillrácson kihűtjük. A cseresznyéket kettévágjuk. A linzerek közepébe 1-1 kávéskanál dzsemet teszünk, erre pedig vágott felükkel lefelé 1-1 fél cseresznyét. Elkészítési idő: 25 perc Kalóriatartalom: 75 kcal A receptet beküldte: Lina206 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |