| Habkenyér receptSütemények, édességek Hozzávalók: /maradék tojásfehérje felhasználásával/ nagyon finom! 3 tojásfehérje 10 dkg kristálycukor 10 dkg liszt 10 dkg dió 10 dkg mazsola pár csepp citromlé Elkészítés: A tojások fehérjét a citromlével kemény habbá vertem, majd beleszórtam a lisztet, a durvára tört diót, a lisztbe forgatott - előzőleg megáztatott mazsolát. 20x20 cm-es szilikon sütőformába simítottam a masszát és lassú tűzön inkább szárítottam, mint sütöttem. Miután teljesen kihűlt, hasáb-formájúra daraboltam. Lehet sütni őzgerinc formában is, kinek hogy tetszik. Masszív, sűrű, egyszerű, finom. Tanácsok: Fotó megtekinthető a "sütéseim-főzéseim sk." naplóm 124. bejegyzésében. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |