| Bába foga receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg liszt 2 db tojássárgája 2 dkg vaj 1 dl tejföl 1/2 cs. Sütőpor barackdzsem, csipet só, kevés porcukor, olaj, víz, Elkészítés: A lisztet és a sütőport elvegyítem, majd elmorzsolom a vajjal, hozzáadom a sót és a porcukrot. Következhet a tejföl és a tojássárgája amivel elkezdjük összedolgozni. Annyi vizet adunk hozzá, hogy jól összeálljon, ha kész hűvös helyen egy kicsit pihentetjük. Enyhén lisztezett deszkán jó ujjnyi vastagra sodorjuk és 10 cm-es darabokra vagdossuk. Egyik végéről is és a másik végéről is a közekéig bevágjuk úgy, hogy az első vágás után 90fokot fordítunk a tésztán (így középen merőlegesen találkoznak és a tészta, sütés közben szépen szét tud nyílni). Szétfordítjuk a vágásokat, bő olajban kisütjük és vaníliás cukorba forgatjuk, baracklekvárral kínáljuk. A receptet beküldte: Lolita63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |