| Marika szelet 2 receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 6 db tojássárgája 6 ek porcukor 6 ek víz 2 ek. kakaópor 15 dkg darált dió 6 ek liszt 1/2 csomag sütőpor 6 db tojásfehérje kemény habja Krémhez: 25 dkg Rama margarin 15 dkg porcukor rum mennyisége ízlés szerint 35 dkg gesztenyemassza 1 csomag vaníliás pudingpor 1 ek liszt 3 dl tej A bevonáshoz: 15 dkg tortabevonó csokoládé 5 dkg fehér csokoládé 2 ek. olaj Elkészítés: A tojás sárgákat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a vizet,a kakaóport,a darált diót,a sütőporral elkevert lisztet és a tojásfehérjék kemény habját. A tészta masszát kétfelé vesszük. 25×39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben 2 lapot sütünk. Krém készítése: A Rama margarin a porcukorral, rummal kikeverjük. Kétfelé vesszük, egyikbe a 35 dkg gesztenyemasszát tesszük és az alsó lapra kenjük. A vanília pudingport, lisztet, kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet is hozzá adjuk, majd felfőzzük. Ha kihűlt, a Rama margarinos krém másik feléhez adjuk. Rákenjük a gesztenyekrémre és befedjük a másik lappal. Porcukorral is megszórhatjuk vagy csokival bevonjuk. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |