| Diós-habos zongorabillentyű receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 dkg. darált dió 50 dkg. porcukor 2 egész tojás igény szerint fahéj 2 tojásfehérje 10 dkg cukor 2 kk. citromlé Elkészítés: Összegyúrni a diót, porcukrot és az egész tojásokat, majd pihentetni egy kicsit. Pihentetés után 3-4 mm. vastagra kinyújtani és rákenni a 2 tojásfehérjéből, a cukorból és a citromléből készült habot. Ha már jó sűrű akkor kenhető a tésztára. Megkenés után keskeny rudakra vágni és 100-110 fokos sütőben inkább szárítani mint sütni, akár a habcsókot. Akkor jó, amikor ha a hab kissé felemelkedik és szép fényes fehér marad. Ha kicsit megsárgul még akkor is finom. Fém sütis dobozban sokáig eláll, és közben puhul is. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |