| Ha valami újra vágysz: Ragacsos csirke! receptHúsételek Hozzávalók: 6 db csirkecomb (egész) 1 db citrom 2 ek. méz 2 gerezd fokhagyma só, bors 1 tk.mustár 1 ek. olaj Elkészítés: Tisztítsuk meg a combokat, majd tegyük őket félre. A citromnak a levére lesz szükségünk, amihez hozzámerjük a 2 ek. mézet. Ettől pikáns lesz az íze, édes-savanyú. Egymás tökéletes ellentétei, de nem a konyhában :) Hozzáadok némi sót, esetleg borsot. Kinek mi az ízlése. Majd egy kevés fokhagymát nyomok bele. És legvégül megfejelem az egészet egy pici mustárral. Ezzel az elkészült páccal bekenem a combokat és egy órácskára állni hagyom a hűtőben. Olajozott tepsiben fólia alatt puhára sütöm, majd fólia nélkül pirítom mindaddig, amíg kellően nem barnul meg a "ragacsos máz" a húson. Én egész sötétig hagyom, istenien ragacsos és nagyon nagyon pikáns lesz íze. Tanácsok: Tésztával vagy burgonyával is kiváló. A pác akkor az igazi, ha jobban ragad, mint a ragasztó :) Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Dittti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |