Tutireceptek.hu fejléc

Ha valami újra vágysz: Ragacsos csirke! recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
6 db csirkecomb (egész)
1 db citrom
2 ek. méz
2 gerezd fokhagyma
só, bors
1 tk.mustár
1 ek. olaj

Elkészítés:
Tisztítsuk meg a combokat, majd tegyük őket félre. A citromnak a levére lesz szükségünk, amihez hozzámerjük a 2 ek. mézet. Ettől pikáns lesz az íze, édes-savanyú. Egymás tökéletes ellentétei, de nem a konyhában :) Hozzáadok némi sót, esetleg borsot. Kinek mi az ízlése. Majd egy kevés fokhagymát nyomok bele. És legvégül megfejelem az egészet egy pici mustárral. Ezzel az elkészült páccal bekenem a combokat és egy órácskára állni hagyom a hűtőben.
Olajozott tepsiben fólia alatt puhára sütöm, majd fólia nélkül pirítom mindaddig, amíg kellően nem barnul meg a "ragacsos máz" a húson. Én egész sötétig hagyom, istenien ragacsos és nagyon nagyon pikáns lesz íze.

Tanácsok:
Tésztával vagy burgonyával is kiváló. A pác akkor az igazi, ha jobban ragad, mint a ragasztó :)

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Dittti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott valami » Svéd ragacsos csokis süti » Olivabogyós pulykavalami » Ragacsos chilis csokitorta
» Túrós hami » Mazsolás sült pulykamell » Lengyel vágott hús » Bundázott csirkefalatok
» Cigány csirkés lecsó » Tordai lacipecsenye » Mustáros-tejfölös csirke » Mustáros csirke
» Borzas sertésszelet » Almás pulykamell » Csirkemell palacsinta » Rozmaringos sült tarja


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.