Tutireceptek.hu fejléc

Gyümölcssaláta mandulás joghurtszósszal recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
Hozzávalók (4 személyre):

3 db érett körte
10 dkg szeder
2 db érett őszibarack
2 evőkanál mandulapehely
1 evőkanál citromlé
6 evőkanál frissen facsart narancslé
1 késhegynyi őrölt szerecsendió-virág
1 evőkanál méz
1 vaníliarúd
2 dl joghurt
5 dkg kis kemény amaretti (mandulás habcsók)

Elkészítés:
Serpenyőben, zsiradék nélkül pirítsuk meg a mandulapelyhet, majd hagyjuk hűlni. A barackot és körtét mossuk, magozzuk, szeleteljük vékony cikkelyekre, és csöpögtessünk rá citromlevet, hogy ne barnuljon meg. A narancslevet, porcukrot és őrölt szerecsendió-virágot keverjük össze, és öntsük a gyümölcsökre. A mandulás habcsókokat zacskóba téve törjük apróra sodrófával. A morzsolt amarettit keverjük a joghurthoz, majd a szószhoz adjuk hozzá a mézet és egy kevés valódi vaníliát. Keverjük össze az öntetet, majd öntsük le vele a gyümölcssalátát, szórjuk rá a mandulapelyhet, és díszítsük szederrel.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mandulás tofu » Gyümölcssaláta gumimacival » Citromos-mandulás muffin » Zöldborsós-mandulás rizs
» Mandulás keksztekercs » Japán gyümölcssaláta » Gyümölcssaláta túrókrémmel » Gyergyói mandulás patkó
» Mandulás süti » Krémes gyümölcssaláta1 » Mandulás kenyér » Mandulás tejberizs
» Mandulás-epres palacsinta » Barbi gyümölcssalátája » Mandulás pisztráng » Sajtos mandulás csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.