| Gyümölcssaláta mandulás joghurtszósszal receptSaláták, öntetek Hozzávalók: Hozzávalók (4 személyre): 3 db érett körte 10 dkg szeder 2 db érett őszibarack 2 evőkanál mandulapehely 1 evőkanál citromlé 6 evőkanál frissen facsart narancslé 1 késhegynyi őrölt szerecsendió-virág 1 evőkanál méz 1 vaníliarúd 2 dl joghurt 5 dkg kis kemény amaretti (mandulás habcsók) Elkészítés: Serpenyőben, zsiradék nélkül pirítsuk meg a mandulapelyhet, majd hagyjuk hűlni. A barackot és körtét mossuk, magozzuk, szeleteljük vékony cikkelyekre, és csöpögtessünk rá citromlevet, hogy ne barnuljon meg. A narancslevet, porcukrot és őrölt szerecsendió-virágot keverjük össze, és öntsük a gyümölcsökre. A mandulás habcsókokat zacskóba téve törjük apróra sodrófával. A morzsolt amarettit keverjük a joghurthoz, majd a szószhoz adjuk hozzá a mézet és egy kevés valódi vaníliát. Keverjük össze az öntetet, majd öntsük le vele a gyümölcssalátát, szórjuk rá a mandulapelyhet, és díszítsük szederrel. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |