| Gyümölcssaláta túrókrémmel receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2 narancs 2 kivi 2 banán 1 alma 1 nektarin 2 evőkanál citromlé 1 evőkanál édesítőpor A mandulás túrókrémhez: 40 dkg félzsíros tehéntúró 2 dl kefir 1 mokkáskanál reszelt citromhéj 2 evőkanál citromlé 4 evőkanál édesítőpor 3 dkg pörkölt, vágott mandula Elkészítés: A narancsokat meghámozzuk, fehér héjukat is leszedjük, majd a hártyákat egy éles kés segítségével eltávolítjuk. A kivit, valamint a banánt hámozás után hosszában félbevágjuk és felszeleteljük. A nektarint és az almát megmossuk, negyedekbe vágjuk, kimagozzuk és felszeleteljük. Az összes feldarabolt gyümölcsöt tálba tesszük, és citromlével megöntözzük. Az édesítőporral meghintjük, és kissé átforgatjuk. További felhasználásig hidegre tesszük. A túrókrémhez a tejet, az áttört túrót, a reszelt citromhéjat és a citromlevet teljesen simára keverjük, majd az édesítőporral kellemesen édesre ízesítjük. Végül elkeverjük benne a mandulát is. Jól lehűtjük. A gyümölcsöt tálalás előtt ismét kissé átforgatjuk, négy desszertes tányéron elosztjuk, és a túrókrémmel, még hidegen, kínáljuk. A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |