| Eszter szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: A piskótához: 6 tojás 20 dkg cukor 1,25 dl víz 1,25 dl napraforgó olaj 20 dkg liszt 1/2 cs sütőpor 2 ek kakaópor A fehér krémhez: 1 tojás 7 dl tej 18 dkg cukor 7 csapott ek liszt 2 cs vaníliás cukor 20 dkg Rama A tetejére: 5 dl tejszín 2 ek mogyorókrém 2 cs habfixáló csokis tortadara Elkészítés: Elkészítjük a piskótát. A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, belekeverjük az olajat és a vizet, a liszttel elvegyített sütőport, a kakaóport, és végül a habbá vert tojásfehérjét. 180 fokon megsütjük. Amíg a piskóta sül, elkészítjük a krémet. A tojással kikavarjuk a cukrot, majd a lisztet valamennyi tejjel csomómentesen elkeverjük. A többi tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a tojásos keveréket, és sűrűre főzzük. Belekeverjük a vaníliás cukrokat. A kihűlt krémmel kikeverjük a szoba hőmérsékletű vajat. Ha a piskóta is kihűlt két lapba vágjuk, az alsó lapot félretesszük, a felső lapot pedig keresztben 2 cm-es csíkokra vágjuk. Az alsó lapot vékonyan megkenjük a krém egy részével, majd a csíkokat 2 cm-es kihagyásokkal a piskótára fektetjük, a maradék részt kitöltjük a maradék krémmel. A tejszínt a mogyorókrémmel és a habfixálóval habbá verjük, rásimítjuk a tészta tetejére, és megszórjuk tortadarával. Tanácsok: sütési hőfok: 180°C sütési mód: hőlégkeveréses A receptet beküldte: ajren Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |