| Gyömbéres-zöldborsós csirke receptHúsételek Hozzávalók: 3 személynek: 3 egész csirkecomb (vagy egyéb csirkerészek) 50 dkg zöldborsó (friss vagy fagyasztott) 5 evőkanál étolaj 3 közepes fej vöröshagyma 6 gerezd (normál méretű) fokhagyma 1 teáskanál reszelt gyömbér késhegynyi nagyon erős őrölt paprika (el is maradhat) 2 csipet morzsolt majoránna 1 mokkáskanál őrölt fehérbors 1/2 mokkáskanál őrölt feketebors 2 mokkáskanál ételízesítő csipetnyi só kevés víz Elkészítés: A csirkehúst megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük. A hagymát apró kockára vágjuk. A fokhagymát is apróra vágjuk, vagy fokhagymaprést használunk. Egy nagyobb lábosban felhevítjük az étolajat, és a hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a gyömbért és 4 gerezdnyi fokhagymát, jól elkeverjük, és belerakjuk a húsdarabokat. Fehéredésig pirítjuk, majd kb. 2 dl vízzel felöntjük, beletesszük a fűszereket, és fedő alatt félig megpároljuk. Közben pótoljuk a folyadékot, ha szükséges. Ha már félig puha a hús, ráöntjük a zöldborsót, és az ételt készre főzzük. A befejezés előtt kb. 5 perccel belepréseljük a megmaradt 2 fokhagymagerezdet, és reszelünk bele egy kis gyömbért is. Kockára vágott sült burgonyával vagy majoránnás párolt rizzsel tálaljuk. Tanácsok: Az étel sütőben is elkészíthető. Ilyenkor a csirkerészeket sózom, borsozom, és egy kisebb méretű kacsasütőben félpuhára párolom. Közben a hagymát kevés zsiradékon üvegesre párolom, beleteszem a zöldborsót és az összes fűszert, elkeverem, pár perces párolás után a félkész húsra öntöm, és készre sütöm. Közben a borsót többször át kell mozgatni, hogy ne piruljon, hanem puhuljon. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |