| Gyömbéres, bambuszrügyes csirkemell receptHúsételek Hozzávalók: (4 személyre) 1 egész csirkemell filé A páchoz: 1 ek. étkezési kukorica keményítő 1 ek. szójaszósz 1 ek. balzsamecet 1 kk. reszelt gyömbér 3 gerezd zúzott fokhagyma 1 tk. grill fűszerkeverék bors só 1 szál zöldhagyma fél üveg bambuszrügy Habaráshoz: 2 dl tejföl 1 ek. liszt Elkészítés: A nagyobb csíkokra vágott csirkemell filét beletesszük a fűszerekből és az étkezési keményítőből készített pácba. Legalább fél órát pihentetjük. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, a bepácolt csirkemell filéket alaposan átforgatjuk. Amikor kicsit megpirultak, felöntjük 2 dl vízzel és puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult, egy szál karikára vágott zöld hagyma és a bambuszrügyet keverjük bele. 2 dl tejfölben elkeverünk 1 ek. lisztet, ezzel besűrítjük a ragut, majd jól kiforraljuk. Párolt rizzsel tálaltam. A párolt rizst vágott medvehagymával szórtam meg. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |