| Grillezett halszeletek zöld salsával receptHalas ételek Hozzávalók: - 4 szelet hal (lehet lazac, tőkehal, lepényhal vagy tonhal) olívaolaj - citromlé - A szószhoz: - 4 evőkanál olívaolaj - 2 db újhagyma - 5 evőkanál friss korianderlevél - 1 db zöld chilipaprika apróra vágva - 1 kiskanál méz - 1 kiskanál fehérbor - 2 gerezd fokhagyma Elkészítés: A szósz hozzávalóit turmixgéppel sima péppé dolgozzuk, majd felhasználásig hűtőszekrénybe teszük. A halszeleteket megkenjük kis olívaolajjal és meglocsoljuk kis citromlével. A grillrácson mindkét felét kb. 5 percig - pirosra - sütjük. A zöld szószt a forró halszeletekre kenjük, és friss, teljes kiőrlésű magvas kenyérrel fogyasztjuk. Jól illik az ételhez a cseresznyeparadicsom vagy a fejes saláta is. Jó étvágyat! Tanácsok: Krisztina egy percestől A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |