Tutireceptek.hu fejléc

Grillezett halszeletek zöld salsával recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
- 4 szelet hal (lehet lazac, tőkehal, lepényhal vagy tonhal)
olívaolaj
- citromlé
- A szószhoz:
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 db újhagyma
- 5 evőkanál friss korianderlevél
- 1 db zöld chilipaprika apróra vágva
- 1 kiskanál méz
- 1 kiskanál fehérbor
- 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A szósz hozzávalóit turmixgéppel sima péppé dolgozzuk, majd felhasználásig hűtőszekrénybe teszük.
A halszeleteket megkenjük kis olívaolajjal és meglocsoljuk kis citromlével.
A grillrácson mindkét felét kb. 5 percig - pirosra - sütjük.
A zöld szószt a forró halszeletekre kenjük, és friss, teljes kiőrlésű magvas kenyérrel fogyasztjuk. Jól illik az ételhez a cseresznyeparadicsom vagy a fejes saláta is. Jó étvágyat!

Tanácsok:
Krisztina egy percestől


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Grillezett tonhal » Mogyorós halszeletek » Grillezett tarja whiskyvel » Grillezett zöldségek
» Grillezett padlizsán » Grillezett csukafilé » Grillezett fekete retek » Grillezett lazacfilé
» Grillezett narancs » Grillezett hal » Grillezett csirke fajitas » Grillezett camembert
» Grillezett gyümölcsnyárs » Floridai halszeletek » Grillezett húspogácsa » Grillezett tarja


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.