| Görögdinnye tartósitása /hatalyákné módra/ receptHozzávalók: Egy félig érett /vagy rosszul választott/ görögdinnyét tetszőleges nagyságúra fel kell darabolni. Elkészítés: Egy fazékba sós vizet forralni.Ebbe a zubogó sós vízbe egy szűrőkanálba téve 3-4 percig forraljuk a dinnyét, majd belerakjuk egy üvegbe.A forró vizet tetszés szerint beízesítjük,ecettel,cukorral,borssal, babérlevéllel mustármaggal,majd ráöntjük a dinnyére.tetejére pici borkénport teszünk, és lezárjuk az üveget. Már másnap fogyasztható, hosszú ideig nem áll el.Előnye nem kell kidobni sem az éretlen sem a kissé fonnyadt dinnyét. Tanácsok: Hűtőszekrényben,felbontva 3-4 hétig is eláll.A dinnyét nem kell meghéjazni.Az egészen érett, de nem édes, vagy fonnyadt dinnye is hasznosítható.Sok sikert mindenkinek Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: hatalyakne Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |