Tutireceptek.hu fejléc

Görögdinnye granita recept

Kategória:
 Fagylaltok

Hozzávalók:
60 dkg dinnyehús
1.5 dl víz
5 dkg cukor
1 citrom

Elkészítés:
1,5dl vizet és 5dkg cukrot kis lábasban összeforralunk, hogy a cukor teljesen felolvadjon. (a cukor mennyisége ízléstől és a dinnye édességétől is függ) Hozzáadjuk egy citrom, vagy két zöldcitrom levét és lehűtjük. Kb. 60dkg görögdinnyehúst magostul felkockázunk. Hozzáöntjük a kihűtött szirupot, és botmixerrel, vagy turmixgépben teljesen simára pürésítjük. Szűrőn átpasszírozzuk, hogy a magokat eltávolítsuk. A gyümölcspürét nagy lapos műanyag edénybe töltjük, és a mélyhűtőbe tesszük. Kb.1 óra múlva kivesszük, és egy villával jégszilánkokra, kásásra kapargatjuk. Ezt megismételjük még néhányszor egy-két óránként.

Tanácsok:
Még finomabb, ha a turmixolás végén 0.5 dl málnaszörpöt is belekeverünk.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kávégranita » Görögdinnyés limonádé » Lime-os görögdinnyekoktél » Mentás görögdinnye saláta
» Görögdinnye (nem diétás) » Kávés granita » Görögdinnyés jégkása » Grapefruitgranita
» Görögdinnye szorbet » Görögdinnye delikát » Görögdinnyeital » Ecetes görögdinnyehéj
» Görögdinnye » Görögdinnye leves » Görögdinnyés csoda » Görögdinnyekehely


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.