| Görögdinnye granita receptFagylaltok Hozzávalók: 60 dkg dinnyehús 1.5 dl víz 5 dkg cukor 1 citrom Elkészítés: 1,5dl vizet és 5dkg cukrot kis lábasban összeforralunk, hogy a cukor teljesen felolvadjon. (a cukor mennyisége ízléstől és a dinnye édességétől is függ) Hozzáadjuk egy citrom, vagy két zöldcitrom levét és lehűtjük. Kb. 60dkg görögdinnyehúst magostul felkockázunk. Hozzáöntjük a kihűtött szirupot, és botmixerrel, vagy turmixgépben teljesen simára pürésítjük. Szűrőn átpasszírozzuk, hogy a magokat eltávolítsuk. A gyümölcspürét nagy lapos műanyag edénybe töltjük, és a mélyhűtőbe tesszük. Kb.1 óra múlva kivesszük, és egy villával jégszilánkokra, kásásra kapargatjuk. Ezt megismételjük még néhányszor egy-két óránként. Tanácsok: Még finomabb, ha a turmixolás végén 0.5 dl málnaszörpöt is belekeverünk. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |