| Görög húsgolyó, zöldségnyárs receptHúsételek Hozzávalók: 80 dkg sovány darált bárányhús(lehet sertés is) 1 db vékonyabb cukkini 2 db kissebb csiperke gomba(nyársanként ) 1/2 kg cocktail paradicsom 1 db zölduborka 5 gerezd fokhagyma 5 szem fekete olajbogyó oliva olaj szerecsendió ételízesítő Oregano Elkészítés: A darált húst az összetört fokhagymával, tojással ételízesítővel, szerecsendióval, oreganoval és az apróra vágott olajbogyóval összekeverjük. Fanyárs végérefelfűzünk egy gombát, aztán felváltva a zöldségekből és húsgolyókból, majd a másik végére is egy gomba kerül. Olivaolajba mártott ecsettel megkenjük a nyársakat, majd oreganot és grill fűszerkeveréket morzsolunk rá. Ezután megsütjük. A sütés történhet rostsütő lapon, tárcsán, grillezős mikroban, vagy akár sütőben is( ilyenkor a nyársakat egy tepsi fölé egymás mellé sorakoztatjuk.) A receptet beküldte: Krysty Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |