| Görög bifsztek receptEgytálételek Hozzávalók: 50 dkg marhahús 1 tejben megáztatott zsemle 3 kis fej vöröshagyma 1 kisebb ecetes uborka 1 nyers tojás csipetnyi majoránna liszt só törött feketebors zsiradék a kisütéshez egy-egy tükörtojás személyenként Elkészítés: A marhahúst átdaráljuk, összegyúrjuk a tejben megáztatott, összemorzsolt zsemlével, az apróra vágott vöröshagymával és az ugyancsak megvagdalt ecetes uborkával. Belekeverünk 1 nyers tojást, sóval, majoránnával és kevés törött borssal ízesítjük. Ebből a masszából bifsztek vastagságú szeleteket formálunk, megmártjuk lisztben, és kevés zsíron, hirtelen tűzön szép pirosra sütjük. Forró tálra szedjük, és a tetejére zsiradékban pirított hagymakarikákat hintünk, vagy a húsokra egy-egy tükörtojást teszünk. A receptet beküldte: Dizzz Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |