| Húsgolyós vitaminsaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 40 dkg darált hús (sertés- és marhahús vegyesen), 1 fej vöröshagyma, 1 tojás, fél teáskanál szárított kakukkfű, 4 evőkanál olaj, 15 dkg galambbegysaláta, 1 evőkanál zsemlemorzsa, 30 dkg saláta, 1 doboz csemegekukorica, 20 dkg paradicsom, 3 evőkanál balzsamecet, só, cukor, őrölt bors Elkészítés: Dolgozd össze az apróra felkockázott vöröshagymát a darált hússal és a tojással, fűszerezd sóval, őrölt borssal és kakukkfűvel. Formálj a masszából apró golyókat. Egy evőkanál olajat hevíts fel egy teflonserpenyőben és süsd meg rajta a húsgolyókat. A paradicsomot vágd négyfelé, majd kockázd fel apróra. A balzsamecetet ízesítsd sóval, borssal és csipetnyi, cseppenként dolgozd bele a maradék olajat és forgasd bele a paradicsomkarikákat. Keverd össze a salátát a lecsöpögtetett kukoricával, a húsgolyókkal együtt szedd tányérokra, végül locsold meg az öntettel. Félbarna kenyér illik hozzá. A receptet beküldte: TyBoR Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |