| Görög meggyes receptSütemények, édességek Hozzávalók: 120 gr vaj 100 gr cukor(ha barna,akkor kicsit több) 2 tojás 1 kkan. sütőpor 80 gr őrölt mandula v.dió v. mogyoró 200 gr liszt 50 gr gríz(ha van,akkor az apróbb szemű) 1/2 kkan. fahéj(elhagyható) 600 gr meggykompót vagy cukrozott meggy 2-3 kkan. keményítő v. rétesliszt vaniliás cukor Elkészítés: Robotgéppel habosra keverjük a cukrot,olvasztott vajat,tojásokat,majd belekeverjük a darált mandulát és a sütőporral,fahéjjal elkevert lisztet. A kompótot leszűrjük.A levébe csomómentesen belekeverjük az étkezési keményítőt,majd felforraljuk.Amikor besűrűsödött,levesszük,beleöntjük a meggyet és hagyjuk hűlni. Egy őzgerinc formát kivajazunk és a tészta 2/3-át belelapogatjuk az aljába és oldalára.(Célszerűbb vizes kézzel,mert elég ragacsos).Ráöntjük a meggyes masszát.Tetejére rámorzsoljuk a maradék tésztát.Megszórjuk vaniliás cukorral és mehet a sütőbe. 200 fok;35-40 per A receptet beküldte: mongi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |