| Göngyölt szűzérme petrezselymes-tejszínes mártásban receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg sertés szűzérme, esetleg karaj 8 db szeletelt bacon 3-4 evőkanál étolaj 5 dkg vaj 2 dl főzőtejszín bors só 1 csokor petrezselyemzöld Elkészítés: A húst egyforma, hüvelykujjnyi vastag szeletekre vágjuk. (Személyenként 4 db-ot számolok.) Sózzuk, borsozzuk. A bacon szeleteket félbevágjuk és mindegyik hússzeletet becsomagoljuk, majd fogvájóval összetűzzük. Az olajat a vajjal felolvasztjuk egy serpenyőben és amikor jól felmelegedett, belerakosgatjuk a göngyölt húsokat. Lefedjük és amint sülni kezd, kisebb lángra vesszük. Nem kell sok, amint megpirul a szalonna, megfordítjuk, hogy a másik fele is szép pirosra süljön. Ekkor kiszedjük a serpenyőből a húsokat és a csokor petrezselyemzöldet, melyet összeaprítottunk, a vajba dobjuk. Pár pillanatig kevergetjük, majd ráöntjük a tejszínt. Összeforraljuk. A húsokat visszahelyezzük a forró mártásba. Sült burgonyával tálaljuk. Tanácsok: A sült burgonyához a meghámozott, 4-be vágott burgonyákat forró, sós vízbe dobjuk. Az újraforrástól számítva 3 percig főzzük. Ekkor kiszedjük a vízből, de az edényt, amibe kiszedtük, visszatesszük a forró vízre, hogy a burgonyából/ról minden víz elpárologjon. Kb. 1 dl étolajat elkeverünk 1 mokkáskanál sóval, megborsozzuk és kevés őrölt cseresznyepaprikát, vagy chilit szórunk bele. Elkeverjük. A burgonyákat ezzel a keverékkel összeforgatjuk, majd egy tepsiben szétterítjük, és forró sütőben pirulásig sütjük. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |