| Göngyölt Szarvasgerinc polentával (olasz puliszka) receptHúsételek Hozzávalók: 64 dkg tisztított szarvas gerinc 24 dkg szeletelt bacon 6 dkg rókagomba 1 szál angol zeller 0,5 dl olívaolaj 2 dkg vadak fűszerkeverék (kakukkfű, rozmaring, borókabogyó, babérlevél, szegfűbors) 0,5 dl vörösbor 1 dl barna mártás 1dkg tarkabors 1 dkg só 1 csokor francia petrezselyemzöld Polenta: 16 dkg kukoricadara 4,5 dl tejszín 4,5 dl tej só gyömbér 3 cl fehérbor tarkabors 5 dkg vaj pirított magvak (tökmag, fenyőmag, szeletelt mandula) Elkészítés: A tisztított szarvas gerincet 4-6 napig olajjal és a vadfűszerekkel pácoljuk só nélkül. A pácolt szarvas gerincet elkészítéskor betekerjük baconbe. Teflon serpenyőben, olívaolajon magas hőmérsékleten elősütjük. A húst 20-40 percig 63 fokos sütőben pihentetjük. A serpenyőben visszamaradt zsiradékban a gombát, zellert megpároljuk, vörösborral, barna mártással beforraljuk. A ragut tálalás előtt petrezselyemzölddel megszórjuk. A vajat felolvasszuk, beletesszük a kukoricadarát, csipet sót, gyömbért, tarkaborsot és felengedjük a tejszínnel és tejjel. Folyamatos keverés mellett készre főzzük. Kevés vajat keverünk bele, majd fedő alatt minimum 10 percig pihentetjük. Tálaláskor kanállal formázzuk és pirított magvakkal megszórjuk. A receptet beküldte: kiara25 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |