| Gombával töltött krumplicsónakok receptZöldséges ételek Hozzávalók: 6 db nagyobb krumpli 4 gomba 3 db tojás 1 szelet kenyér 1 fej vöröshagyma olaj,vaj só,bors,majoranna,delikát,petrezselyem zöld 1 kis pohár tejföl 15 dkg trappista sajt Elkészítés: -Krumplit hajában,sós vízben megfőzöm,puhára. -Hagymát megpucolom,apró kockára vágom és kevés olajon üvegesre párolom. -Gombát megtisztítom,apróra vágva a hagymára teszem,fűszerezem,én a fenti fűszerekből teszek ízlés szerint. -Ha megpuhult a gomba és a levét is elfőtte 3 tojást beleütök elkeverem,majd a szelet kenyeret vízbe áztatom kicsavarom és ezt is a gombás masszához adom.Pár percig még főzöm és elzárom. -A krumpliról leszedem a héját(kicsit kihűtöm),hosszában ketté vágom.Közepüket kiskanállal kifaragom,a krumpliforgácsokat összetöröm és ebből is teszek keveset a gombás töltihez. -Jénait kivajazom,beleteszem a kis krumpli csónakokat,megtöltöm a gombás töltikével.Kiskanállal mindegyik tetejét megkenem tejföllel és lereszelt sajttal megszórom.Mindegyik tetejére teszek külön-külön késhegynyi vajdarabkát.Sütőben 30 percig sütöm. Tanácsok: -Krumplit nem baj ha nem teljesen puhára főzzük,mert akkor szét potyog a faragásnál.Úgyis megy még a sütőbe is.De a kés azért beleszaladjon. -A faragásnál kb 5mm-es peremet hagyok és az aljára is vigyázzunk ha nagyon kikaparjuk kilyukadhat az alja. Köretet nem szoktam hozzá,esetleg francia salátával tudom elképzelni. A receptet beküldte: tneksz Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |