| Gombával, tojással töltött burgonya receptEgytálételek Hozzávalók: 8 db közepes burgonya kis doboz gomba 1 db vöröshagyma kevés olaj 1 cs.friss petrezselyemzöld só bors 2 dl tejszín 1 főtt tojás reszelt sajt Elkészítés: A megmosott burgonyát héjában félig megfőzöm. Megtisztitom,félbevágom és kivágom a belsejét.Olajon megdinsztelem az apróravágott hagymát,beleteszem az apróravágott petrezselyemzöldet,az apróravágott gombát.Sózom,borsozom.Belekerül a kivájt összetört burgonya, 1 dl tejföl és kb.8 percig párolom.Jénaiba lerakom a burgonyát kicsi olajat alá-lehet tepsibe is- Belerakom a kupackákat kávéskanállal, leöntöm a maradék tejszínnel, megszórom reszeltsajttal,kb.20 percig sütöm közepes lángon. Tanácsok: Megspóroltam a darálthúst,jöhet a böjtidején is. Szerintem kiadós és mellé savanyuságnak zöldparadicsomot adtam, amit a kertből tettem el télire,hogy mindent felhasználjunk. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: csocsoszán2 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |