| Gombás karaj füstölt sajttal receptEgytálételek Hozzávalók: 8 szelet karaj 25 dkg gomba 1 dl főzőtejszín 3 evőkanál tejföl 2 evőkanál liszt 1 kisebb fej hagyma só bors majoranna olaj Elkészítés: A karajszeleteket kilopfolom, besózom. Serpenyőben kevés olajon elősütöm. A hagymát apró kockára vágva olajon megpárolom, majd hozzáadom az apróra vágott gombát. Sóval, borssal ízesítem. Mikor teljesen megpuhult a gomba, megszórom 1 teáskanál majorannával, és tovább párolom. A tejfölt csomómentesre keverem a tejszínnel és a liszttel, és hozzáöntöm a gombához. Sűrűre főzöm. Az elősütött karajszeleteket olajozott tepsire teszem, a tejszínes gombából kis kupacokat teszek rá. Kb. 1 dl vizet öntök hozzá, hogy párolódjon a hús. Alufóliával befedem. Előmelegített sütőben alacsony lángon kb. 60 perc alatt puhára párolom. Ekkor leveszem az alufóliát, minden húsra 1 szelet füstölt sajtot teszek, és ráolvasztom a húsra. Burgonyapürével tálalom. A receptet beküldte: Lolita63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |