| Gombafánk receptZöldséges ételek Hozzávalók: 30 dkg gomba petrezselyemzöld hagyma, zsiradék só bors besamelhez: 3 dkg vaj 3 dkg liszt 2 dl tej + 2 tojássárgája panírozáshoz: liszt tojás morzsa Elkészítés: A gombákat megtisztítjuk, apróra vágjuk és petrezselymes, hagymás zsiradékon megpároljuk, sóval, borssal ízesítjük. Közben besamelt készítünk a hozzávalókból. Még melegen összekeverjük a párolt gombával, hozzáadjuk még a 2 tojás sárgáját és addig melegítjük, míg az egész egy kemény masszává áll össze. Jól kihűtjük, lisztezett deszkára borítjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Lisztbe, tojásba, morzsába forgatva forró zsiradékban kisütjük. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |