| Rakott paraj receptZöldséges ételek Hozzávalók: 50 dkg paraj (spenót) 50 dkg burgonya 15 dkg reszelt sajt 3 dl tejföl só a tál kikenéséhez vaj Elkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, felszeleteljük. A megtisztított, megmosott parajt csíkokra metéljük, sós vízben puhára pároljuk, leszűrjük, lecsepegtetjük. Egy tűzálló tálat kivajazunk, kibéleljük egy sor burgonyával, rásímítunk egy kevés parajt, meglocsoljuk tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal. A rétegzést addig folytatjuk, míg tart a hozzávalókból. A burgonyát közben kissé sózzuk meg. A tetejére jusson tejföl és sajt. Sütőben szép pirosra sütjük. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |