Tutireceptek.hu fejléc

Rakott paraj recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
50 dkg paraj (spenót)
50 dkg burgonya
15 dkg reszelt sajt
3 dl tejföl

a tál kikenéséhez vaj

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, felszeleteljük.
A megtisztított, megmosott parajt csíkokra metéljük, sós vízben puhára pároljuk, leszűrjük, lecsepegtetjük.
Egy tűzálló tálat kivajazunk, kibéleljük egy sor burgonyával, rásímítunk egy kevés parajt, meglocsoljuk tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal.
A rétegzést addig folytatjuk, míg tart a hozzávalókból. A burgonyát közben kissé sózzuk meg.
A tetejére jusson tejföl és sajt.
Sütőben szép pirosra sütjük.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojásos rakottkarfiol » Rakott rétes » Gombás rakott kifli » Ínyenc rakott burgonya
» Rakott bundáskenyér » Tengerész rakott krumpli » Fokhagymás rakott csirke » Gombás rakott tál sütőben
» Tejfölös - rakott hús » Tejszínes-parajos csirke » Rakott kel egyszerűen » Hamis túrós rakott tészta
» Túrós rakott burgonya » Rakott csusza » Sajtos rakott krumpli » Rakott zöldségtál


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.