| Gomba erőleves szárnyasmájjal töltött fánkokkal receptLevesek Hozzávalók: A leveshez: 25 dkg gomba 5 dkg szárított illatos gomba 1 sárgarépa 1 petrezselyemszár fél zeller 1 hagyma só szemes bors kakukkfű A fánkokhoz: 0,5 dl olaj 0,5 dl víz 5 dkg liszt 2 kisebb tojás cukor A töltelékhez: 10 dkg májkrém 1 dl tejszín kakukkfű Elkészítés: A zöldségeket bő hideg vízben feltesszük főni, beletesszük a fűszereket, majd lassan, 1-1,5 órán keresztül főzzük, hogy az intenzív gomba íz érvényesüljön. Mikor a leves elkészült, 10 percig pihentetjük, majd szűrőruhán átszűrjük. A levesbe beledaraboljuk a benne főtt zöldségeket. Elkészítjük a fánkokat: az olajat a vízzel felforraljuk, beledolgozzuk a lisztet, a sót, a cukrot, és addig kevergetjük, amíg el nem válik az edény falától. Kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzádolgozzuk a tojást, nyomózsákba töltjük, sütőlapra nyomjuk, és 180 fokos gőzős sütőben percek alatt kisütjük. A májkrémet a tejszínnel habosra keverjük, sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük, majd a kihűlt fánkokba töltjük. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |