Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyés bejgli (a legfinomabb) recept

Kategória:


Hozzávalók:
Tészta:
60 dkg liszt
30 dkg főtt áttört burgonya
25 dkg margarin
20 dkg cukor
1 tojás
1 dl tejföl
1 dl langyos tej
1 dkg élesztő
csipet só

Töltelék:
3 db fagyasztott gesztenyemassza
kevés tej

+2 tojás sárgája a kenéshez

Elkészítés:
A tejben megfuttatjuk az élesztőt kis cukorral. Az összes hozzávalóval összegyúrjuk, és alaposan kidolgozzuk a tésztát. Fél óráig pihentetjük, majd 3 adagra osztjuk és kinyújtjuk.
A gesztenyemasszákat kiolvasztjuk és kevés tejjel összekeverjük, hogy kenhető állagú legyen. Ezt is 3 részre osztjuk és rákenjük a tésztára. Feltekerjük és mehet a kizsírozott tepsibe. Tojássárgájával megkenjük a tetejét, fél óráig pihentetjük hideg helyen, majd másodszorra is megkenjük tojássárgájával. Előmelegített sütőben 160-170 fokon 40-50 percig sütjük.
Jó étvágyat hozzá!


A receptet beküldte: gabika79


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gesztenyés keksz rolád » Gesztenyés fatörzs I. » Gesztenyés kosárka » A legfinomabb bableves
» Gesztenyés méhkas » Gesztenyés-kekszes tekercs » Gesztenyés rolád » Bejgli - cukrászdás
» Gesztenyés kosarak » Csokis-gesztenyés muffin » Gesztenyés habos torta » Gesztenyés krémes
» Gesztenyés patkó » Maradék bejgliből » Gesztenyés fatörzs » Gesztenyés süti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.