| Gesztenyekrémleves rumos mazsolával receptLevesek Hozzávalók: 10 dkg mazsola 1/2 dl rum 25 dkg édes gesztenyepüré 8 dl tej 1 csomag vaníliás pudingpor 3 evőkanál cukor 1 csomag vaníliás cukor 3 evőkanál juharszirup, vagy méz Elkészítés: Előkészítés: A mazsolát rumba áztatjuk. A gesztenyepürét villával összetörjük. A tejből egy merőkanálnyit elveszünk, simára keverjük benne a pudingport és a cukrot. Elkészítés: A maradék tejet felforraljuk, folyamatos kevergetés mellett belecsorgatjuk a pudingporos tejet, beletesszük a gesztenyepürét, és 1-2 percig főzzük. Lehúzzuk a tűzről, a vaníliás cukorral ízesítjük, majd merülőmixerrel habosítjuk. A rumos mazsolát belekeverjük, és juharsziruppal vagy mézzel „pettyegetve” kínáljuk akár melegen, akár hidegen Tanácsok: Aki fogyózik annak nem ajánlom, pedig mennyei, de a kalóriatartalma NEM kevés hütés: 30 perc Elkészítési idő: 30 perc Kalóriatartalom: 928 kcal A receptet beküldte: bibed Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |