| Fehér csokis kekszes receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg háztartási keksz 1 db cukrozott sűrített tej Az aranykrémhez: 3,6 dl tej 5 dkg cukor 2 db tojás 3 ek kukoricakeményítő 2 ek liszt 1 tk vaníliaaroma 12,5 dkg vaj 10 dkg fehér csokoládé 4,5 dl tejszín 10 dkg étcsokoládé 3 tk porcukor Elkészítés: Fektessük a háztartási keksz 1/3 részét egy 20 x 20 centis, alufóliával bélelt tepsibe. A sűrített tejet tegyük lábosba, és karamellizáljuk meg kissé. Simítsuk a kekszrétegre, majd fedjük be egy réteg háztartási keksszel. Az aranykrémhez melegítsük meg a tejet közepes lángon, majd egy keveset keverjünk össze a cukorral, a tojások sárgájával, a keményítővel, a liszttel és az aromával. Olvasszuk meg a fehér csokoládét vízgőz fölött, majd hagyjuk kihűlni. A tojásfehérjét verjük kemény habbá. A megmaradt tejet hevítsük forráspontig, majd öntsük hozzá a tojásos-keményítős-tejes keveréket, és sűrítsük be a krémet. Adjuk hozzá a felkockázott, hideg a vajat, a felolvasztott fehér csokit, végül – még forrón – óvatos mozdulatokkal forgassuk bele a tojásfehérjét is. Az így kapott pudingalapot azonnal terítsük el a kekszrétegen, majd ismét fedjük be egy sor keksszel. Végül tegyük a hűtőbe. Forraljunk fel 0,5 dl tejszínt, és öntsük 10 dkg felaprított étcsokoládéra. Hagyjuk állni fél percig, majd keverjük simára, és hagyjuk teljesen kihűlni. Verjük kemény habbá a megmaradt tejszínt a porcukorral, és vonjuk be vele a pudingos réteget. Végül reszeljük rá a tejszínes étcsokoládét. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |