| Gazpacho (Spanyol zöldségleves ) receptLevesek Hozzávalók: 1kg paradicsom (lédús) 1db kígyó uborka 2fej fokhagyma 1db vöröshagyma 1kanál olívaolaj borssal ízlés szerint ízesíthető Elkészítés: A spanyolok finom és egyszerűen elkészíthető nemzeti étele. Meghámozom a paradicsomot és apró darabokra vágom, ugyanezt teszem a kígyó uborkával. Felaprítom a hagymát és a fokhagymát. Kézi mixerrel összeturmixolom a fentebb említett hozzávalókat, majd amikor már "leveses" állagú, megfűszerezem borssal és hozzá adok 1 kanál olívaolajat.Folytatom a turmixolást, amíg teljesen össze nem áll. Fogyasztás előtt berakom a hűtőbe 10-15percre. Tanácsok: Bár a spanyolok hagyományosan meghámozzák a zöldséget,az sem probléma, ha hámozatlanul kerülnek bele a levesbe. Pirított kenyér kockákkal is meg lehet bolondítani ez a levest! Remélem mindenkinek elnyerte a tetszését! Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: kukla Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |