| Gazdag omlett AlieNeetah-módra receptTojásételek Hozzávalók: 5 db tojás 3 fej nagyobb főtt gomba 1 db. lila hagyma 15 dkg kockára vágott sonka Sajt (a mennyiség és fajta ízlésfüggő) 1 pohár kefir 2 szál zöldségzöld Ízesítő – mustár, piros arany ízlés szerint Ételízesítő az omletthez Elkészítés: A tojásokat tálba ütjük, ételízesítővel ízesítjük, majd hozzáöntjük a kefirt. Jól felverjük, majd félre tesszük. A gombákat közepesen vastag szeletekre vágjuk és szintén félrerakjuk. A hagymát karikára vágjuk. Első lépésként a serpenyőben a gombaszeleteket megpirítjuk, félrerakjuk (ez a leghosszabb idejű tevékenység, ha ezt hagyjuk a végére, a többi hozzávaló kihűlne). A felvert tojást a serpenyőbe öntjük és egészben, folyamatosan forgatva palacsintaformára sütjük. Amikor elkészült, tányérra csúsztatjuk, sorban rárakjuk a gombaszeleteket. A serpenyőbe eközben már belekerültek a hagymakarikák, miután kicsit megpárolódott, rakhatjuk a gombaszeletekre. Legvégül a sonkakockákat kezdjük pirítani csípős piros aranyban vagy mustárban, majd mielőtt végleg elkészülne, rátépkedjük a sajtlapokat és addig keverjük, míg hozzáolvad a sonkához. Ezt egyenletesen elosztjuk az addig összerakott hozzávalókon. Az elkészült ételre rászórjuk az apróra vágott nyers zöldségzöldet. Tanácsok: Mindez elkészíthető töltött formában: a tojást két részben sütjük és az egyik réteg alulra, míg a másik felülre kerül, középen a felsorolt hozzávalókkal, a tetején ráolvasztott sajttal. Vigyázat, nem kalóriaszegény! Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: AlieNeetah Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |