| Gazdag nugát szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: 35 dkg cukor 35 dkg méz 5 tojás fehérje két nápolyi szelet lap 35 dkg mogyoró dió aszalt gyümölcs (vagy koktél cseresznye)vegyesen. Elkészítés: A cukrot és a mézet 1,5 dl vízzel összekeverjük, és egy serpenyőben addig forraljuk, amíg karamellizálódik, és a habja elfő. Hűlni hagyjuk néhány percet, addig a tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan belecsurgatjuk a karamellizált masszát, folyamatosan verjük habverővel. Majd belekavarjuk a gyümölcsöket. Az egyik nápolyi lapra rákenjük a habot, és befedjük a másik lappal. Hűvös helyre tesszük dermedni. Tanácsok: Ha keményebb tölteléket szeretne valaki, növelje a cukor mennyiségét. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |