| Galyasági tyúkhúsleves ünnepi alkalomra. receptLevesek Hozzávalók: 1 nagyobb, tisztított tyúk, 5 - 6 közepes sárgarépa, 2 - 3 szál petrezselyem, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 nagy szem burgonya, 1 közepes zeller fele, 1 kisebb fej karalábé,1 nagyobb fej vöröshagyma, 15 - 20 szem fekete bors, 1 evőkanálnyi finom só, 4 - 5 gerezd fokhagyma, A paradicsomszószhoz: 2 evőkanál paradicsompüré, liszt, csipetnyi só A hús kisütéséhez: pirospaprika, csipetnyi só, olaj A galuskához: 4 db. tojás, 18 -20 evőkanálnyi búzadara ( vagy morzsa) csipetnyi őrölt fekete bors, só, 1 evőkanálnyi apróra vágott petrezselyemzöld Elkészítés: A nagyobb méretű, megtisztított tyúkot feldaraboljuk és a velsőséggel együtt 6 - 7 liternyi hideg vízben feltesszük főni. A zöldségeket tisztítás után hasábra szeleteljük és a leveshez adjuk a fűszerekkel együtt, de nem sózzuk meg. Lassú tűzön 3 órát főzzük, majd ekkor megsózzuk és a levet leszűrjük. Ha meghűlt a húst kicsontozzuk, a zöldségeket kockára vágjuk és félre tesszük.Közben a galuskát is elkészítjük a hozzávalókból. A levet felforraljuk és ebben a galuskát megfőzzük, majd a darabolt zöldséget és a belsőségeket a levesbe visszarakjuk. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk. A nagyobb húsdarabokat sózzuk, paprikázzuk, lisztezzük és kevés olajon átsütjük, melegítjük.Külön kínálhatjuk burgonyapürével és paradicsom szósszal. Elkészítési idő: 240 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |