| Tonhalas focaccia receptHalas ételek Hozzávalók: 7 dkg burgonya (főtt, áttört) 22 dkg kenyérliszt BL80 1 tk só 2 szál kakukkfű (vagy 1 kk szárított) 1.5 dl víz (langyos) 0.5 teáskanál cukor 1 tasak (7 gr) instant élesztő 3 ek olívaolaj 1 gerezd fokhagyma 160 g tonhalkonzerv (sós lében eltett) 8 db olajbogyó (ízlés szerint) Elkészítés: A burgonyát megfőzzük, összetörjük, megvárjuk, míg kihűl, és kimérünk belőle 7 dkg-ot. A cukrot belekeverjük a langyos vízbe, hozzáadjuk a szárított élesztőt, és megvárjuk, míg felhabosodik (kb. 5 perc). A liszthez hozzáadjuk a sót, a felaprított kakukkfüvet, az áttört burgonyát, a felhabosodott élesztőt és az olívaolajat, és a robotgép dagasztó karjával pár perc alatt összedolgozzuk. Akkor jó, ha elválik az edény szélétől. Letakarva langyos helyen a duplájára kelesztjük (kb. 1 óra). Mikor megkelt, lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük, és itt a kezünkkel kb. 1 cm vastag körlappá nyomkodjuk. A fokhagymát összezúzzuk, egy kis tálba tesszük, adunk hozzá egy ek. vizet és egy kevés sót, és jól elkeverjük. A tésztát villával megszurkáljuk, megkenjük a fokhagymával, és megszórjuk egy kis kakukkfűvel. 20 percet letakarva hagyjuk pihenni. A tonhalkonzervről leöntjük a lét (nem kell nagyon kinyomkodni, hogy sütés közbe ne száradjon teljesen össze). Sütés előtt rászórjuk a tonhalat és az olívabogyót. Előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 15 perc alatt szép pirosra sütjük. Tanácsok: sütési hőfok: 220°C sütési mód: hőlégkeveréses A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |