| Francia pirítós (én vegetariánusnak nevezem) receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: Kenyér szeletek (igény szerinti darab) Tubusos -fokhagymakrém -paprikakrém -ketchup Nagyon vékonyra szelt Párizsi (fele db, mint a kenyér) Kocka sajt (negyed annyi db, mint a kenyér) Olíva olaj (csak a sütő kikenéséhez), (napraforgó is jó) Elektromos francia pirítós sütő Elkészítés: A kenyér szeleteket előkészítem, igény szerinti darab számban. Egy kis tányérra kinyomom a tubusos krémeket (mennyiségüket, mindig az egyéni ízlés mondja meg) Én 4 rész fokhagyma, 2 rész paprika és egy rész ketchup mennyiséget szeretem. A krémeket összekeverem, majd a kenyér szeletek egy oldalát bekenem a keverékkel. Ha nem elég, még keverek. Közben bekapcsolom a sütőt, melegedjen, de előbb kikenem vékonyan a felületeket olíva olajjal. Az odakészített párizsi szeleteket ráhelyezem a kenyerek egyikére, és 1/4 kocka sajtot rákenek (ha tudom), ha nem kenhető, kétfelé vágom és a sütő-oldalak körülbelüli közepére esően teszem a párizsira. Míg eddig eljutottam, kész a sütő, beteszem és süthetem. Csak győzzem sütni. Tanácsok: Szerintem csak egyszer kell megismertetni a családdal, aztán már csak győzni kell sütni. Mellé aztán minden adható, megint csak az ízlések szerint. Nyers- és főzött zöldségek, saláták, gombák, befőttek, és még lehetne sorolni. Én sokszor elkészítem magamnak. Elkészítési idő: 10 perc Kalóriatartalom: 100 kcal Szénhidráttartalom: 10 gramm Zsírtartalom: 2 gramm A receptet beküldte: naftalin358 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |