Tutireceptek.hu fejléc

Francia hagymakrémleves cipóban recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kg vöröshagyma
1,5 dl fehérbor
2 dl tejszín
Fehérbors

Liszt
4 kerek cipó (kb fél kilósak)
Reszelt sajt
Vaj

Elkészítés:
Vajon megpirítjuk a félkarikákra, vékonyra szelt hagymát, majd amikor megdinsztelődött, besűrítjük liszttel, ráöntük a teszínt, és gyorsan kikavarjuk csomómentesre. Ezután hozzáöntjük a bort, krémesre keverjük, sózzuk, borsozzuk, végül felhúzzuk vízzel. Addig főzzük, amíg a hagyma szinte elolvad a szánkban.
Közben a cipókat "lefejezzük", a kalapokat tepsibe rakjuk, sajtot reszelünk rá, és ropogósra pirítjuk. a cipó belsejét késsel kivágjuk (nem kell hordó formájura kivájni, csak egy hengert vágunk belőle, ebből aztán szép kerek pirítósokat készíthetünk az előételhez mondjuk).
A kész levest a cipóba merjük, a kalapokat ráhelyezzük.

Tanácsok:
Lapos tányéron, szalvétával tálaljuk.


A receptet beküldte: annelly


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Francia fatörzs » Francia almatorta 2. » Sajtkrémleves cipóban » Francia póréhagymaleves
» Gyors fokhagymakrémleves » Francia csokoládétorta » Vargányás hagymakrémleves » Diétás franciasaláta
» Póréhagymakrémleves » Franciasaláta » Francia mákos krémes » Francia almatorta
» Francia burgonya másképp » Francia körtés lepény » Fokhagymakrémlevesem » Franciakrumpli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.