| Forró csokoládé Szentestére receptItalok, koktélok Hozzávalók: (kb.4 adag) 100 ml habtejszín 50 g kakaópor (nem cukrozott) 50 g porcukor 750 ml (3/4l)tej 50 g tejcsokoládé 1 kávésk.mézes fűszerkeverék Elkészítés: A habtejszínt habosraverjük. Akakaóport a porcukorral és a tejjel egy edényben összekeverjük és fejfőzzük. Acsokoládét kis darabokra törjük és a főzetben megolvasztjuk. Végül a fűszerkeveréket is hozzáadjuk. A forró csokoládét pohárba töltjük és a tejszínhabbal díszítjük. Tanácsok: A kakaót 4 evők. vörösborral is ízesíthetjük. A habtejszínt egy teásk-nyi szitált kakaóporral is márványozhatjuk. A forró csokoládé ízlés szerint tovább édesíthető. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: babas Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |