Tutireceptek.hu fejléc

Fordított meggyes süti recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
vaj vagy sütőmargarin a forma kikenéséhez; 15 dkg magozott meggy; 6 ek liszt; 1,5 dl tej; 1 tojás; 6 ek barnacukor; 1/2 ek szódabikarbóna; 1 cs. sütőpor; 1 ek meggypálinka; 1/2 ek fahéj; 3-4 ek darált dió; 1 ek olivaolaj; só

Elkészítés:
A lisztet, sütőport, barnacukrot, szódabikarbónát, fahéjat, sót, darált diót keverjük össze alaposan egy tálban.
A tojást keverjük össze, majd keverjük hozzá a tejet, olívaolajat, és a meggypálinkát. Egy kör alakú sütőformát kenjünk meg vajjal vagy sütőmargarinnal, majd az aljára pakoljuk be jó sűrűn a kimagozott meggyet. Keverjük össze alaposan a tojásos keveréket a lisztes keverékkel. Öntsük a meggy tetejére az összekevert tésztát.
Süssük 180 fokon 25 percig. Ellenőrizzük tűvel a tésztát, mielőtt kivesszük a sütőből. A sütőből kivéve, tegyünk a forma tetejére egy tányért, és fordítsuk rá a tányérra a formát, így hagyjuk kihülni, ezáltal a meggyből kifolyó lé egy picit "eláztatja" a tésztát, amitől még finomabb lesz.


A receptet beküldte: andland

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás, túrós, meggyes pite » Mákos-meggyes zserbó » Meggyes-fahéjas muffin » Meggyes prósza
» Feketeerdei meggyes kuglóf » Aszalt meggyes brownie » Kefíres meggyes süti » Kefires meggyes
» Meggyes-pudingos sütemény » Meggyes túrófelfújt 2. » Meggyes-joghurtos sütemény » Meggyes-Csokis lepény
» Meggyes-mákos pite II. » Finom meggyes sütemény » Meggyes habos piskóta » Kavart, meggyes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.