| Fokhagymás csirkemell csíkok sült tökkel és -céklával, friss tyúkhúr salátával receptZöldséges ételek Hozzávalók: (2 személyre) 30 dkg csirkemell filé 1 ek. kókusz olaj 1 nagyobb gerezd fokhagyma Himalája só 25 dkg tisztított sütőtök kockák 25 dkg tisztított cékla kockák 2 marék friss tyúkhúr Elkészítés: A megtisztított tök kockákat és a cékla kockákat két külön edénybe tettem. Lefedtem és addig sütöttem a sütőben, amíg a tök is és a cékla is megpuhult. A tök hamarabb elkészül, azt kivehetjük és melegen tarthatjuk. Se só, se egyéb fűszer nem kell rájuk, mindegyik kellemesen édeskés, sütve. A csirkemell filét csíkokra vágtam. Megmostam, de a nedvességet papírtörlővel felitattam róla. Egy serpenyőben felforrósítottam a kókuszolajat, rátettem a csirkemell csíkokat és éppen csak addig pirítottam mindkét oldalát, amíg kifehéredett és cseppnyi színt kapott. Ekkor ráreszeltem a fokhagymát, egyszer jól átforgattam, de annyira nem, hogy a fokhagyma megpiruljon. Utána kevés himalája sóval megszórtam. A tyúkhúrt folyó víz alatt leöblítettem, majd tálaláskor fehér balzsamecettel ízesítettem. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |