| Florentin szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók (75 darabhoz): 30 dkg finomliszt, 1 kk. sütőpor, 18 dkg vaj (margarin), 9 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1 tojás, 10 dkg cukrozott cseresznye, citrom- és narancshéj, 1,25 dl tejszín, 5 dkg méz, 5 dkg vaj (margarin), 15 dkg cukor, 15 dkg mandulaforgács, 20 dkg étcsokoládé. Elkészítés: Előkészítés: A lisztet elkeverjük a sütőporral, pici sóval. Belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a por- és a vaníliás cukrot, a tojást. Cipóvá összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és a hűtőben fél órán át pihentetjük. 1. A tejszínt, a mézet, a vajat és a cukrot összeforraljuk. Belekeverjük a mandulát és az apróra vágott cukrozott gyümölcsöket. A sütőt 180 °C fokra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk egy nagyobb tepsit. 2. A tésztát kinyújtjuk, a tepsibe terítjük, egyenletesen elkenjük rajta a mézes masszát, és középső bordamagasságon 30-35 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, azután deszkán körbevágjuk, és azonos nagyságú, kb. 2x5 cm-es szeletkékre szabjuk. 3. A csokoládét vízfürdőbe állított lábaskában felolvasztjuk. Belemártogatjuk a szeletkék mindkét végét, és rácsra rakosgatva hagyjuk megszáradni. A receptet beküldte: vila Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |